Tervezd meg a csokidat!

2011. január 31. Szerző: . Kategória: Itthonról

Ismét egy nagyszerű ötlet, amely – gazdasági válság ide vagy oda – sikeres vállalkozássá nőtte ki magát. Olyannyira kapósak az első magyar csokoládémanufaktúra, a chocoMe termékei, hogy nem sokkal az indulás után viszonteladók kilincseltek az értékesítési lehetőségért, és már a franciák is szemet vetettek az ínyencségre.

Valószínűleg még Gombóc Artúrnak is tátva maradna a szája, ha meghallaná, hogy közel 60 millió variációban készíthet csokoládét az interneten. A kiváló minőségű alapanyagokból készülő ét-, tej- vagy fehér csokit kívánságra meghintik nekünk liofilizált gyümölcsökkel, fűszerekkel, magvakkal, gusztán becsomagolják, és házhoz szállítják. Mielőtt bárki szótárért nyúl, a liofilizált gyümölcs egy speciális szárítási eljárást takar, mely során kíméletesen dehidratálják az epret, málnát, kivit, őszibarackot stb. A fűszerkínálat is bőséges, a hagyományos vaníliától kezdve a vörösboros tengeri sóig minden megtalálható a választékban, a bátrabbak a borsos, a köménymagos, a snidlinges vagy a chilis csokit is kipróbálhatják. Magokból is van bőven, a fahéjas, cukrozott mandula például igazán jól passzol a legtöbb kreációhoz, de ha a csokievést is az extrém sportok közé soroljuk, akkor akár wasabis mogyoróval is megszórhatjuk a tetejét. És akkor még nem említettem a különleges feltéteket, mint például a kandírozott virágszirmokat, az aranypelyheket vagy a gumicukrot. A vállalkozás ötlete Mészáros Gábor fejéből pattant ki, aki Amszterdamban már látott hasonlót egy bódéban, persze, jóval szerényebb kínálattal. Ha a pizzát és a lángost tetszőleges feltéttel kérhetjük, akkor a csokoládét miért ne lehetne? A fiatalember nem sokat teketóriázott, beiratkozott egy belga csokiakadémiára, ahol a szakma mestereitől leshette el a fortélyokat, itthon pedig összeverbuválta az ismerőseit, akiken letesztelte a „feltéteket”. Azután beindult az üzlet, a sajtótájékoztató közönsége egy emberként harapott rá az ötletre, és az ajándékba kapott csokikra, melyeket a meghívó visszaigazolásakor állíthattak össze, ízlésük szerint. A chocoMe nemcsak a Facebookon gyűjtötte a rajongókat, fél év alatt 5 tonna csokipasztillát használtak fel a megrendelések teljesítéséhez. Ráadásul egyre többen szeretnék forgalmazni a chocoMe termékeit, az édességgel ezért akár virágüzletekben, lakberendezési boltokban vagy a ferihegyi terminálok shopjaiban is összefuthatunk. Azon sem kell meglepődni, ha a kiváló minőségű Gere borok vagy a Rézangyal pálinkák mellé chocoMe desszertet kapunk ajándékba, hiszen a cég velük is együttműködik. Ha egy üzlet beindul, meg sem áll a határainkon túlig, az egyedi csokik hamarosan Franciaországban, Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában is kaphatók.

De ne menjünk ennyire messzire, elég ellátogatni a www.chocome.hu honlapra, ahol egy kisfilm megismertet bennünket a kakaóbab termesztésével és feldolgozásával, mindent megtudhatunk a liofilizálás folyamatáról és a minőségi alapanyagokról, bár, alig akad olyan ember, aki ne kezdene egyből csokit tervezni a guszta honlap láttán. Maximum 5 feltétet választhatunk, hiszen egy csoki sem bír el többet a hátán, majd ha sikerült 3 kreációt összeütnünk, leadhatjuk a rendelést. Az ízlésesen becsomagolt, visszazárható celofánba csúsztatott csokikat egy héten belül házhoz szállítják. A gondos tulajdonos még arra is ügyelt, hogy termékei megfelelő fogadtatásban részesüljenek. Annak érdekében, hogy a csokoládé élvezeti értéke otthon fogyasztva is kimagasló legyen, a tárolás és a kóstolás kulisszatitkaiba is beavatják az olvasókat. A lényeg az, hogy ne essünk egyből neki, hiszen a csoki nemcsak ízlelőbimbóinknak tartogat meglepetéseket. Először gyönyörködjünk el a látványban, azután törjünk le egy darabot (közben figyeljünk a roppanásra)! Az ízeket akkor érezzük a legintenzívebben, ha hagyjuk a csokit a nyelvünkön egy kissé felolvadni, majd megforgatjuk a szánkban.

A termék és a honlap egyaránt látványos, az ötlet zseniális, a kivitelezés profi. A marketingről nem is beszélve, mert még a Jézuska is tud a dologról. Engem például egy málnás, fenyőmagos, rózsaborsos példánnyal lepett meg. (Csak zárójelben jegyzem meg, azért én adnék egy kis árkedvezményt azoknak, akik bevállalják a bizarr fűszereket…)

Forrás:

www.chocome.hu

www.origo.hu

Címkék: , ,

Egy hozzászólás » “Tervezd meg a csokidat!”

 1. Kovács János

  2011. február 13.

  Végre valaki itthon is gyárt ilyen csokikat, de maga az ötlet nem újdonság!
  pl. : http://www.createmychocolate.com/
  vagy: http://www.myswisschocolate.ch/
  vagy: http://www.choccreate.com/
  stb.

Új hozzászólás

*